Mainos
Mainos

Sisäministeriö luopumassa nykyisistä pelastushelikoptereista

Sisäministeriön mukaan tukiyhdistysten pyörittämät lääkäri- ja pelastuskopterit ovat tulleet liian kalliiksi, kertoo Savon Sanomat.

Sisäministeriö on luopumassa nykyisten lääkäri- ja pelastushelikoptereiden käyttämisestä pelastustoimen tehtävissä, kirjoittaa Savon Sanomat.

Pelastuslaitokset voisivat jatkossa kutsua avukseen rajavartiolaitoksen koptereita sekä myöhemmin myös puolustusvoimien uusia koptereita miehistöineen. Nykyiseen tapaan niiden käytössä olisi lisäksi harrasteseurojen pienlentokoneita.

Tukiyhdistysten pyörittämät lääkäri- ja pelastushelikopterit Ilmari, Aslak, Sepe ja Medi-Heli ovat tulleet sisäministeriölle hyötyynsä nähden liian kalliiksi. Sosiaali- ja terveysministeriö aikookin perustaa uuden hallintoyksikön, joka ottaa kaiken lääkärikopteritoiminnan tukiyhdistyksiltä siipiensä suojaan. Yksikön perustaminen muun muassa selkeyttäisi toiminnan rahoitusta.

- Lääkärikoptereiden annetaan jatkossa erikoistua lääkinnällisiin tehtäviin, pelastusylijohtaja Pentti Partanen sisäministeriöstä sanoo Savon Sanomissa.

Nykyisillä kopteriyhdistyksillä on sopimukset vuoteen 2010 asti.

Selvitys lääkintä- ja pelastushelikoptereista luovutetaan sisäministeri Anne Holmlundille (kok.) ja peruspalveluministeri Paula Risikolle (kok.) tiistaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot