Mainos
Mainos

Sisäministeriö panostaa huumerikollisuuden torjuntaan

Sisäministeriö aikoo panostaa erityisesti huumausaine- ja talousrikostorjuntaan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan. Tavoitteena on tehdä Suomesta "Euroopan turvallisin maa".

Vuodessa pitäisi muun muassa saada paljastetuksi vähintään 1000 törkeää huumausainerikosta. Kaavailuilla poliisin organisaation muutoksilla pyritään voimavarojen joustavampaan ja tehokkaampaan käyttöön sekä säästöihin pitkällä aikavälillä.

Peruspoliisitoiminnan ja rikostutkinnan voimavarat turvataan hallintoa tehostamalla. Poliisin toimintamenoiksi VM esittää 508,3 miljoonaa euroa, joka on 15 miljoonaa sisäministeriön toivomaa vähemmän.

Kuluvan vuoden talousarvioon nähden poliisin toimintamenot kasvavat VM:n esityksessä reilulla kuudella miljoonalla eurolla.

Pelastustoimessa valmistaudutaan siirtämään palvelut vuoden 2004 alussa kunnilta 22 alueelliselle pelastustoimelle ja hätäkeskusuudistusta jatketaan laajentamalla toimintaa kolmelle uudelle alueelle, Satakuntaan, Etelä-Savoon ja Pohjois-Savoon.

Hätäkeskuslaitoksen henkilöstön määrä aiotaan nostaa 335:een nykyisestä 230:stä. Hätäkeskuslaitoksen noin 5 miljoonan euron määrärahalisäys toteutetaan sisäministeriön hallinnonalan sisäisenä siirtona.
Lisäystarve syntyy uusiin hätäkeskuksiiin perustettavista viroista.

Rajavartiolaitoksen toimintamäärärahoihin esitetään yhden miljoonan euron lisäystä rakennuskannan sekä ajoneuvo- ja aluskaluston ylläpitoon ja käyttöön. Tähän myös VM näyttää myöntyneen.

Ulkomaalaisviraston toimintamenoihin SM on esittänyt kahden miljoonan euron ja 15 henkilötyövuoden lisäystä asioiden käsittelyn nopeuttamiseksi. Valtiovarainministeri on myöntynyt kuitenkin vain 645 000 euron määrärahalisäykseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme