Mainos

Sisäministeriö tutkii pelastustoimet perusteellisesti

Sisäministeriö ilmoittaa selvittävänsä perinpohjaisesti pelastusviranomaisten toiminnan Myyrmannin räjähdyksen yhteydessä. Ensi kommenteissa sisäministeriössä ollaan kuitenkin oltu tyytyväisiä pelastustoimiin.

Sisäministeri Ville Itälä on järkyttynyt tapahtuneesta.

Sisäministeriö selvittää yksityiskohtaisesti Myyrmannin pelastustoimien kulun. Selvitysryhmään kuuluu ainakin pelastustoimen, poliisin, terveydenhuollon ja sosiaalitoimen edustajat. Ryhmä tutkii pelastustoimien kulkua onnettomuustilanteessa sekä eri viranomaisten yhteistyön sujuvuutta.

Sisäministeriön mukaan selvitystyö on tarpeen, jotta voidaan arvioida ja tarvittaessa parantaa järjestelyjä. Itse räjähdystä tutkii poliisi.

Ensi töikseen selvitysryhmä laatii itselleen työsuunnitelman ja aikataulun. Pelastusylijohtaja Pentti Partanen sisäministeriöstä kiitteli tänään pelastustoimien sujumista. Hän muistutti, että ensimmäinen pelastusyksikkö oli onnettomuuspaikalla vain kahden minuutin kuluttua hälytyksestä. Ensimmäinen lääkintäyksikkö puolestaan oli kohteessa kahdeksan minuuttia hälytyksestä.

Hän huomautti, että tämäntyyppisiin pelastustoimiin parhaimmat mahdollisuudet ovat juuri pääkaupunkiseudulla. Sisäministeriön pelastusosasto sai hyvin ja riittävästi tietoja pelastustoimien kulusta ja antoi niistä tietoa ministeriön johdolle sekä pääministerille.

Pelastustoiminta sujui mittasuhteet huomioiden hyvin

Pelastusosaston alustavien tietojen mukaan pelastustoiminta ja lääkinnällinen pelastustoiminta sujuivat tapauksen mittasuhteet huomioiden hyvin. Potilaat ohjattiin tasaisesti ja asiantuntijalausunnon mukaan viisaasti eri sairaaloihin.

Pelastustoiminnan järjestelyjä helpotti se, ettei räjähdys aiheuttanut tulipaloa tai muuta vastaavasti laajentuvaa tilannetta. Yksiköiden pääsyä paikalle haittasi paikalla ollut runsas henkilöautoliikenne. Henkilöautojen vuoksi Medi-Helille oli vaikea löytää laskeutumispaikkaa.

Loukkaantuneet nopeasti sairaaloihin

Vantaan pelastuslaitos sai tiedon räjähdyksestä kello 19.36, jolloin hälytettiin käytettävissä olevien tietojen mukaan välittömästi paikalle seitsemän yksikköä Vantaan pelastuslaitokselta ja yksi yksikkö Helsingistä. Matkalla kohteeseen päivystävä palomestari sai tapahtumasta lisää tietoja ja hälytti lisää yksiköitä.

Ensimmäinen palokunnan yksikkö saapui paikalle muutaman minuutin kuluttua hälytyksestä ja ensimmäinen sairaankuljetusajoneuvo kahdeksan minuutin kuluttua. 16 minuutin kuluttua paikalla oli kaikkiaan 10 yksikköä ja minuutti myöhemmin kello 19.55 paikalle perustettiin potilaiden kokoamispaikka.

Sisäministeriön tietojen mukaan tämän jälkeen paikalle saapui jatkuvasti useita pelastus- ja sairaankuljetusyksiköitä. Viranomaisten lisäksi toimintaan osallistui yksityisen sairaankuljetuksen ja Suomen Punaisen Ristin yksiköitä sekä Medi-Heli. Viimeinenkin potilas siirrettiin sairaalaan kello 20.35 eli 59 minuuttia sen jälkeen, kun tieto räjähdyksestä oli tullut Vantaan pelastuslaitokselle.

(MTV3-STT)

(Uutislähetys klo 18; 12.10.2002)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot