Mainos
Mainos

Sisäministeriön kansliapäälliköksi 19 halukasta

Sisäministeriön kansliapäälliköksi havittelee 19 hakijaa. Entinen kansliapäällikkö Kari Häkämies erosi virasta saamiensa pahoinpitelysyytteiden seurauksena.

Sisäministeri Kari Rajamäki toivoo, että ministeriön uusi kansliapäällikkö valittaisiin mahdollisimman nopeasti.
Rajamäen tavoitteena on, että nimitys ehtisi presidenttiesittelyyn jo elokuun aikana.

Kansliapäällikkyyttä tavoittelee 19 hakijaa. Vahvimpana ehdokkaana pidetään Kuntaliiton varatoimitusjohtajaa, keskustalaista Timo Kietäväistä.

Sisäministeriön kansliapäällikön virkaan ilmoittautui määräajassa 17 miestä ja kaksi naista. Hakijoiden joukossa on muun muassa Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen ylijohtaja, varatuomari Paula Kokkonen, sisäministeriön kansliapäällikön virkaa Kari Häkämiehen hyllyttämisestä asti hoitanut varatuomari Pekka Kilpi ja Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja, VTM, OTK Ritva Viljanen.

Entinen kansliapäällikkö Kari Häkämies erosi virasta 9. kesäkuuta saamiensa pahoinpitelysyytteiden seurauksena.

Kansliapäällikön nimittää tasavallan presidentti sisäministeri Kari Rajamäen (sd.) esittelystä. Kansliapäällikön tehtävänä on johtaa ja valvoa ministerien toimintaa.

Kansliapäällikön virkaan valittavalla on oltava ylempi korkeakoulututkinto ja hänen on oltava perehtynyt ministeriön hallinnon alaan ja hallintotehtäviin. Lisäksi valittavalla on oltava käytännössä osoitettua johtamistaitoa ja johtamiskokemusta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 15.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme