Mainos
Mainos

Sisäministeriön kansliapäällikön nimitys lykkääntyi

Hallitus ei päässyt vielä tänään sopimukseen siitä, ketä ehdotetaan sisäministeriön uudeksi kansliapäälliköksi. Lopullisen nimityksen tekee presidentti Halonen.

Kari Häkämiehen tilalle etsitään uutta sisäministeriön kansliapäällikköä.

Sisäministeriön uuden kansliapäällikön nimityskysymys hallituksessa on odotetun mutkikas. Nimitysesitys jäi pöydälle tänään valtioneuvoston istunnossa. Asiakirjat otti itselleen ympäristöministeri Jan-Erik Enestam. Hänen menettelynsä kertonee siitä, että asiasta halutaan käydä vielä keskusteluja.

Hallituspuolueista keskusta pelkää, että sisäministeriöstä tulee liiaksi sosiaalidemokraattisjohtoinen, jos kansliapäälliköksi nimitetään sisäministeri Kari Rajamäen ehdokkaana oleva Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Ritva Viljanen. Kansliapäällikkönä toimii nykyisin osastopäällikkö Pekka Kilpi, joka on puoluekannaltaan sosiaalidemokraatti.

Hallitus ei halua ajautua nimitysasiassa äänestysratkaisuun. Lopullinen sana on joka tapauksessa tasavallan presidentillä, sillä hän nimittää kansliapäällikön.

Sisäministeriön kansliapäällikön virka tuli auki, kun edellinen kansliapäällikkö Kari Häkämies joutui eroamaan pahoinpitelyepäilyjen vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme