Mainos
Mainos

Sisäministeriö: Poliisille kaavaillaan tiedusteluvaltuuksia – tiedustelulle oma riippumaton valvontaelin

Poliisille kaavaillaan tiedusteluoikeuksia samoin valtuuksin, joita nykyään käytetään rikosten ehkäisyyn ja selvittämiseen. Sisäministeriön johtaja Kauko Aaltomaa sisäministeriöstä kertoo, että valtuudet halutaan sekä kotimaan että ulkomaan tiedusteluun.

Kotimaan tiedustelussa päätökset tehtäisiin kuten nykyään rikostorjunnassa. Ulkomaan siviilitiedustelussa päätöksentekijä olisi aina suojelupoliisin päällikkö.

Tiedusteluasioita käsitteleväksi tuomioistuimeksi kaavaillaan Helsingin käräjäoikeutta. 

Tiedustelulle oma valvontaelin

Sotilas- ja siviilitiedustelun juridiseen valvontaan kaavaillaan yhteistä riippumatonta valvontaelintä. Lisäksi tiedustelua valvottaisiin myös parlamentaarisesti.

Tiedustelun ylin koordinaatioelin olisi ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta yhdessä tasavallan presidentin kanssa, Aaltomaa kertoo.

Tiedustelulainsäädäntöä on valmisteltu työryhmissä, joiden työ on loppusuoralla. Esitykset julkistettaneen 2-3 viikon kuluttua. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme