Mainos
Mainos

Sisäpiirilähde: Sairaanhoitopiirin johtaja ohjasi töitä poikansa hallinnoimiin yrityksiin

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä paljastuneiden talousepäselvyyksien taustalla on MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan sairaanhoitopiirin johtajan Pentti Silvolan toistuva esteellinen toiminta kuntayhtymän tietohallintohankkeissa.

Sisäpiirilähteiden mukaan viime viikolla virastaan hyllytetty Silvola on kerta toisensa jälkeen ohjannut töitä poikansa hallinnoimiin kolmeen yritykseen.

Silvola on reilut kymmenen vuotta kestäneen sairaalauransa aikana omaksunut johtamiskulttuurin, jossa oma etu näyttää toistuvasti ajavan yhteisön edun edelle.

Kuntayhtymässä 2000-luvulla tehdyt tietohallintohankkeet: selvitykset, pilotoinnit ja ohjelmistojen valmistus ovat kerta toisensa jälkeen ohjautuneet johtajan pojan hallinnoimiin ja osittain omistamiin yrityksiin. Osa hankkeista on kilpailutettu, osa ei.

Pentti Silvolan poika Tero Silvola on vastuullisessa asemassa kolmessa tietojärjestelmiä, ohjelmistoja ja logistiikkapalveluja toimittavassa yrityksessä: Mawell Oy:ssä, Nexamed Oy:ssä sekä Vistep Oy:ssä. Sairaanhoitopiirin omistama kehitysyhtiö Medieco on vuosien saatossa tehnyt tiivistä yhteistyötä kaikkien kolmen yrityksen kanssa

Johtajan esteellisyys on ollut henkilöstön tiedossa. Silvolan toiminnasta ovat valittaneet sekä sairaalan oma atk-yksikkö että kilpailijat.

Kuntayhtymän luottamuselimet puuttuivat asiaan kuitenkin vasta viime viikolla kun tilintarkastajat neuvoivat saattamaan Silvolan liiketoimet poliisitutkintaan.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajan Unto Valppaan mukaan asiaan ei ollut mahdollisuutta puuttua aikaisemmin.

- Ei ole ollut mitään mahdollisuuksia puuttua tähän asiaan. Se on tuotu nyt esille, ja nyt on oikea aika jolloin hallitus asiaan puuttuu. Tästä seuraa nyt poliisitutkimus ja sitten aivan eri tahot tekevät päätökset asiassa, Valpas sanoo.

Reilut kaksi vuotta sitten Silvola oli otsikoissa kaksoisroolistaan leikkauspalvelujen hankinnassa. Silvola toimi hallituksen puheenjohtajana yhtiössä, jolta sairaanhoitopiiri osti jononpurkuleikkauksia.

Pentti Silvola ei vastannut MTV-uutisten haastattelupyyntöön.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme