Mainos
Mainos

Sisaruksilla on suuri merkitys toisilleen

Ikäero ei väitöstutkimuksen mukaan vaikuta sisarussuhteen läheisyyteen. Oleellisempaa on, miten kiintymys syntyy nuoremman sisaruksen ollessa vielä aivan pieni.

Mahdollisuudet lämpimään suhteeseen ovat hyvät, kun vanhempi sisar tai veli haluaa hoivata pienempää.

Sisarussuhteita tutkineen valtiotieteiden maisteri Ulla Rannikon väitös tarkastettiin tänään Tampereen yliopistossa.

Väitöksessä Ulla Rannikko tutkii sitä, millainen vaikutus vanhemmalla sisaruksella on nuoremman sisaruksen sosiaaliseen kehitykseen ja sisarusten kiintymykseen toisiinsa.

MTV:n ja Radio Novan uutisista tuttu Rannikko sanoo, että sisarussuhteesta kehkeytyy läheinen ja lämmin, jos vuorovaikutus lasten välillä on muutakin kuin vain yhdessäoloa.

Hoivavastuu nuoremmasta sisaruksesta synnyttää myöhemmin nuoremman kiintymyksen hoivaavaa, vanhempaa sisarusta kohtaan. Varsinkin, jos lasten ikäero on iso, eikä yhteisiä leikkejä ole, vanhempi sisarus saa nuoremman kanssa vietetystä ajasta palkaksi aikuisuuteen kestävän kiinteän suhteen.

Ulla Rannikko korostaa kuitenkin, että nuoremman sisaruksen hoivaamisen ja hoitamisen pitää perustua vanhemman sisaruksen vapaaehtoisuuteen. Muussa tapauksessa suhteet voivat vielä aikuisenakin kärsiä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.11.2008)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot