Mainos
Mainos

Sisävesilaivojen matkustajamäärät kasvaneet

Sisävesilaivojen matkustajamäärät ovat reilusti viime vuotista suuremmat. Miljoonan matkustajan raja on saavutettavissa. Matkustajia kiinnostavat erityisesti lyhyet paikallisreitit.

Kesä on ollut suotuisa sisävesien laivaliikenteelle. Suomen Matkustajalaivat ry:n puheenjohtaja Jarmo Lahtinen arvioi, että matkustajamäärät ovat kasvaneet 30-40 prosenttia viime kesästä.

-Miljoonan matkustajan raja on saavutettavissa. Lyhyet paikallisristeilyt tuntuvat kiinnostavan. Pitkät reitit eivät vedä hyvin, Lahtinen sanoo.

Laivayrittäjät ovat tyytyväisiä kesän tilanteeseen Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Kallaveden ja Pielisen risteilyt ovat vetäneet hyvin asiakkaita. Viime vuonna sisävesilaivat kuljettivat ainoastaan 400 000 matkustajaa. Tuolloin sateet vähensivät matkustajamääriä.

Kuopiolaislaivoilla 31 000 matkustajaa

Kuopion Roll Risteilyt Oy:n laivoilla matkusti heinäkuun loppuun mennessä 31 000 henkeä. Se on yli viidenneksen enemmän kuin viime kesänä samaan aikaan.

-Kuopiossa aiemmin kesällä järjestetyt isot tapahtumat vaikuttivat suotuisasti matkustajamääriimme. Tanssii ja soi -festivaali, viinijuhlat, palokuntatapahtuma ja maatalousnäyttely lisäsivät risteilyjen kysyntää, Kuopion Roll Risteilyt Oy:n markkinointipäällikkö Anita Autio selvittää.

Pielisellä 10-15 prosentin kasvu

Myös Pielisellä toimiva nurmeslainen Saimaa Ferries Oy on kasvattanut matkustajamääräänsä viime kesästä. Yhtiön kolmella laivalla on matkustanut tähän mennessä noin 22 000 ihmistä.

-Toistaiseksi kesä on mennyt odotusten mukaan. Viime kesään verrattuna matkustajamäärän lisäys tulee olemaan 10-15 prosenttia, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Matti Turunen. Kuluvan vuoden myönteiseen kehitykseen on Turusen mukaan kaksi pääasiallista syytä.
-Heinäkuun hieno sää ja kasvanut kiinnostus Kolia kohtaan auttoivat asiaa.

Ulkomaalaiset turistit harvinaisia

Sisävesilaivojen matkustajat ovat lähes yksinomaan suomalaisia. Ulkomaalaiset turistit ovat edelleen harvinaisia vieraita.

Aikataulujen mukainen risteilykausi jatkuu Itä-Suomen järvillä elokuun loppupuolelle. Syksyllä yhtiöt ajavat vain tilausristeilyjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme