Mainos
Mainos

Sitra: Suomesta Venäjä-osaajien huippumaa

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on sorvannut Suomelle Venäjä-talousstrategian, jolla Suomesta tulee maailman johtava Venäjä-osaaja.

Sitran julkaisemaan toimenpideohjelmaan sisältyy lähes 60 toimenpidettä. Tarkoituksena on tehdä Suomesta maailman paras Venäjän markkinoiden osaaja. Venäjä on lähivuosina nousemassa Suomen suurimmaksi kauppakumppaniksi ja Venäjän merkitys Suomen talouden ja hyvinvoinnin kehitykselle kasvaa jatkuvasti.

- Merkittävin johtopäätös on hyvin yksinkertainen, jos Suomi haluaa talouskasvua tulevaisuudessa. Jos me haluamme ylläpitää nykyisen hyvinvointimme, niin Venäjä on meille suurin näköpiirissä oleva mahdollisuus, sanoo Sitran yliasiamies Esko Aho (kuvassa).

Uusi strategia tarjoaa keinoja, joilla opiskelijat saataisiin Venäjä-uralle. Ohjelma ehdottaa myös innovaatiokeskusten ja pääomasijoituraston perustamista. Se suosittelee myös Venäjään liittyvien asioiden keskittämistä pääministerille.

Esko Ahon mukaan Venäjän suhteen on jo paljon tehty, mutta ei riittävän järjestelmällisesti eikä riittävän suurin panoksin.

Strategian esittelijöinä olivat Venäjällä menestystarinoita niittäneet yritykset.

- Ennen kaikkea näkisin tämän strategian merkityksen siinä, että julkinen mielipide Venäjästä liiketoimintaympäristönä muuttuisi. Venäjä on paljon mainettaa parempi liiketoimintaympäristö, kertoo Stockmannin toimitusjohtaja Hannu Penttilä.

Toimenpidesuunnitelman laatimiseen osallistui yli 30 suomalaista Venäjä-huippuosaajaa talouden eri alueilta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.09.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme