Mainos
Mainos

Sivarit huhkivat poliisin sakkoapulaisina Helsingissä

Siviilipalvelusmiehet auttavat Helsingin liikennepoliisia purkamaan automaattisten valvontakameroiden kuvista kertynyttä sakkosumaa.

Iltalehden mukaan kolme sivaria on heinäkuun alusta alkaen lajitellut kuvia huomautuksiin, rikesakkoihin ja päiväsakkoihin sekä selvittänyt osoitetietoja rekisteritunnusten avulla.

Lajittelun jälkeen poliisi käy sakkopinot läpi ja allekirjoittaa ne. Lopuksi siviilipalvelusmiehet postittavat sakot ja huomautukset ylinopeutta ajaneille autoilijoille.

Iltalehden mukaan poliisi on tyytyväinen sivareiden työpanokseen, sillä he ovat jo kuukauden aikana ehtineet käsitellä peräti 4300 kuvaa. Tämä on nelinkertaisesti viime vuoden heinäkuuhun verrattuna.

Lisäksi sivarit ovat poliisille varsin halpaa työvoimaa, sillä heidän kaikkien päivärahat, ruokakulut ja mahdolliset majoituskulut maksavat noin 30000 euroa vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme