Mainos
Mainos

Siviilipalvelukseen hakeutuu entistä vähemmän miehiä

Siviilipalvelukseen hakeutuu tänä vuonna 300-400 miestä vähemmän kuin viime vuonna. Tuolloin hakijoita oli 2500, mutta työministeriö ja pääesikunta arvioivat, että tämän vuoden hakijamäärä on korkeintaan 2200.

Aamulehdessä, Savon Sanomissa ja Turun Sanomissa julkaistun jutun mukaan työministeriössä pidetään siviilipalveluksen suosion hiipumisen syynä uutta palvelusaikajärjestelmää, jossa armeijasta selviää lyhyimmillään kuudessa kuukaudessa.

Pääesikunnassa puolestaan korostetaan sitä, ettei uudistusta tehty siviilipalvelusmiesten määrän vähentämiseksi. Eversti Leo Kotilaisen mukaan läheskään kaikki eivät mene siviilipalvelukseen vakaumuksen tai uskonnollisten syiden takia.
-Nyt onkin syytä odottaa, että näiden kepillä jäätä koettelevien määrä vähenee ja he menevät sotaväkeen, Kotilainen arvelee. Kotilainen sanoo myös, etteivät kuuden kuukauden varusmiehet pääse helpommalla kuin siviilipalvelusmiehet.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme