Mainos
Mainos

Siviilipalveluksen kestosta ei yksimielisyyttä

Tuore kysely kertoo, että ajatus siviilipalveluksen lyhentämisestä saa ristiriitaisen vastaanoton eduskunnan puolustusvaliokunnan jäseniltä.

Siviilipalveluksen lyhentäminen jakaa jyrkästi eduskunnan puolustusvaliokunnan mielipiteet. Uutispäivä Demarin kyselyssä neljä jäsentä kannatti palvelusajan lyhentämistä ja viisi vastusti sitä. Lehti tavoitti kymmenen valiokunnan seitsemästätoista jäsenestä.

Kyselyyn vastanneista edustajista sosiaalidemokraatit ja vasemmistoliittolaiset kannattivat siviilipalveluksen lyhentämistä, kun taas keskustalaiset ja kokoomuslaiset vastustivat ajatusta.

Vihreiden edustaja Tarja Cronberg luopuisi nykyisestä järjestelmästä ja siirtyisi vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Puolustusministeri Seppo Kääriäinen ei halunnut kertoa kantaansa Demarille. Hän ilmoitti avustajansa välityksellä, ettei ota kantaa siviilipalveluksen lyhentämiseen, koska asia ei ole hallitusohjelmassa eikä vireillä eduskunnassa.

Siviilipalveluksen lyhentämistä on ehdottanut oikeusministeri Johannes Koskinen. Asepalvelus kestää nykyisin 180-362 päivää ja siviilipalvelus 395 päivää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme