Mainos
Mainos

Siviilipalveluksen suosio laskussa

Siviilipalveluksen suosio on rajussa laskussa. Aamulehti ja Turun Sanomat kertovat, että siviilipalvelukseen haluavien määrä saattaa tänä vuonna pudota jopa 1 500:aan. Viime vuonna siviilipalveluksen valitsi reilut 2 400 miestä.

Siviilipalvelu

Vielä pari vuotta sitten lähes 2 600 miestä ikäluokasta meni siviilipalvelukseen. Arviot perustuvat ennakkotietoihin juuri päättyneistä kutsunnoista.

Siviilipalveluksen suosion hiipumisen syynä on pidetty uutta 6, 9 ja 12 kuukauden palvelusaikajärjestelmää. Lyhyin puolen vuoden jakso on katsottu paremmaksi kuin 13 kuukauden siviilipalvelus. Pääesikunnan asevelvollisuusosasto kuitenkin muistuttaa, ettei palvelusajan pituus selviä kutsunnoissa, vaan vasta peruskoulutuksen jälkeen joukko-osastoissa. Osaston päällikkö eversti Leo Kotilainen korostaa, ettei järjestelmää muutettu sen takia, että siviilipalvelus vähenisi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot