Mainos
Mainos

Siviilipalveluskeskuksen entiselle johtajalle moitteet kunnanjohtajana

Lehtihaastattelussa tokaistu kommentti "hankintalaki on syvältä" on tuonut Nummi-Pusulan kunnanjohtajalle moitteet kielenkäytöstä. Apulaisoikeuskanslerin mukaan kunnanjohtajan ei pitäisi antaa julkisia lausuntoja, jotka väheksyvät oikeusturvajärjestelmää tai oikeusturvakeinoja käyttäviä kuntalaisia.

Mihinkään lainvastaiseen kunnanjohtaja Eero Soinio ei ole lausunnollaan syyllistynyt. Hallintolain mukaan viranomaisilta kuitenkin edellytetään asiallista kielenkäyttöä, apulaisoikeuskansleri sanoo.

Samassa lehtijutussa kunnanjohtaja myös arvioi kuntalaisten markkinaoikeuteen tekemää valitusta kiusanteoksi. Apulaisoikeuskanslerin mukaan kiusantekosyytöksen voi yhdistää valituksen tekijöihin, mikä tekee kommentista asiatonta kielenkäyttöä.

Soinio tuli ennen kunnanjohtajaksi siirtymistään tunnetuksi siviilipalveluskeskuksen johtajana. Useat siviilipalvelusmiehet kohdistivat häneen poikkeuksellisen voimakasta kritiikkiä hänen johtajakautensa aikana.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme