Mainos
Mainos

Siviilipalveluskeskus jatkaa Lapinjärvellä

Työministeriö jatkaa siviilipalveluskeskuksen toimintaa Lapinjärvellä ainakin vuoden 2007 loppuun.

Siviilipalvelu

Työministeri Tarja Filatov allekirjoittaa siviilipalveluskeskuksen jatkosopimuksen lähipäivinä. Lapinjärven kunnanhallitus hyväksyi eilen koulutuskeskuksen johtajan Eero Soinion ja ministeriön neuvotteleman sopimuksen ja vahvisti sen. Sopimus sisältää myös option vuoden 2009 loppuun.

Keskus on herättänyt intohimoja Pohjanmaan kansanedustajien keskuudessa. Poliittisissa keskusteluissaan he ovat vihjailleet, että keskuksen oikea paikka olisi Vaasassa, josta se siirtyi tarjouskilpailun perusteella Lapinjärvelle vuonna 1998.

Lapinjärven Sjökullan kartanoalueella sijaitsevan siviilipalveluskeskuksen nykyinen sopimus on voimassa vuoden 2003 loppuun. Tarjouskilpailua uudesta keskuksen paikasta ei valtio ole missään vaiheessa käynnistänyt. Siviilipalveluksen suorittajia on Suomessa vuosittain noin 2500 ja heistä noin 1800 suorittaa ainakin osan palvelusajastaan Lapinjärvellä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot