Mainos
Mainos

Siviilipalvelusmiehillä työnseisaus

Siviilipalvelusmiehet pitävät työnseisauksen, jolla vaaditaan korjausta heidän majoitustilanteeseensa. Työnseisaukseen osallistuu koulutusjaksolla Lapinjärvellä olevia miehiä. Siviilipalveluslain mukaan palvelusta suorittavat ovat oikeutettuja ilmaiseen majoitukseen. Vastuu sen järjestämisestä on palveluspaikalla.

Todellisuudessa tämä ei toteudu: työministeriön viime vuonna tekemän selvityksen mukaan vain kolmannes palveluspaikoista suoriutui asumiskustannuksista lain tarkoittamalla tavalla, Aseistakieltäytyjäliitosta kerrotaan.

Järjestön mukaan majoituksen järjestämistä ja toiminnan lainmukaisuutta valvotaan liian vähän. Aseistakieltäytyjäliitto ei kuitenkaan kannata valvonnan lisäämistä vaan toivoo, että vastuu majoituksesta siirrettäisiin valtiolle. Näin vältettäisiin palveluspaikkojen väheneminen tilanteessa, jossa niitä on jo nyt liian vähän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme