Mainos
Mainos

Siviilipalvelusmiehillä työnseisaus

Siviilipalvelusmiehet pitävät työnseisauksen, jolla vaaditaan korjausta heidän majoitustilanteeseensa. Työnseisaukseen osallistuu koulutusjaksolla Lapinjärvellä olevia miehiä. Siviilipalveluslain mukaan palvelusta suorittavat ovat oikeutettuja ilmaiseen majoitukseen. Vastuu sen järjestämisestä on palveluspaikalla.

Todellisuudessa tämä ei toteudu: työministeriön viime vuonna tekemän selvityksen mukaan vain kolmannes palveluspaikoista suoriutui asumiskustannuksista lain tarkoittamalla tavalla, Aseistakieltäytyjäliitosta kerrotaan.

Järjestön mukaan majoituksen järjestämistä ja toiminnan lainmukaisuutta valvotaan liian vähän. Aseistakieltäytyjäliitto ei kuitenkaan kannata valvonnan lisäämistä vaan toivoo, että vastuu majoituksesta siirrettäisiin valtiolle. Näin vältettäisiin palveluspaikkojen väheneminen tilanteessa, jossa niitä on jo nyt liian vähän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot