Mainos
Mainos

Siviilit opiskelemaan sotatieteitä

Tohtoriopiskelija Ulla Anttilan mukaan siviili-sotilasyhteistyö on suomalaisille luontevaa.

Sotatieteiden opintoihin otetaan lähivuosina myös siviileitä.

Maanpuolustuskorkeakoulun maisteriopintoihin perustetaan siviililinja mahdollisesti jo ensi vuonna.

Nykyisin siviilit pääsevät opiskelemaan sotatieteitä vain tohtoriopinnoissa ja erikseen haettavalla opinto-oikeudella sivuaineena.

Siviililinjalta valmistuvat eivät valmistu upseereiksi. He voivat toimia tutkijoina ja asiantuntijoina muun muassa puolustushallinnossa. Töitä uskotaan löytyvän myös sisä- ja ulkoasiain hallinnosta.

Kriisikuva muuttunut

Huomenta Suomessa vieraillut Maanpuolustuskorkeakoulun koulutustaidon laitoksen tohtoriopiskelija Ulla Anttila kiinnostui kriisinhallinnasta 1990-luvun erilaisten tapahtumien kautta. Hänen mukaansa siviili-sotilasyhteistyö on suomalaisille luontevaa, joten mallia saatetaan tulla hakemaan myös muualta maailmalta.

- Tutkintojen yhdistäminen koskettaa Maanpuolustuskorkeakoulua, verkostoituminen siviilihallinnon suuntaan varsinkin kriisinhallinnassa on tärkeää, Anttila toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot