Mainos
Mainos

Siviilivihkijöiden määrä kasvaa

Siviilivihkimiseen oikeutettujen virkamiesten määrä on kasvamassa. Vastedes siviilivihkimisen saavat toimittaa myös maistraatissa toimiva julkinen notaari sekä käräjäoikeudessa käräjäviskaali ja notaari. Hallitus antaa muutoksesta esityksen eduskunnalle ensi viikolla.

Nykyisin siviilivihkimisen voivat toimittaa maistraatin päällikkö ja henkikirjoittaja sekä käräjäoikeuden laamanni ja käräjätuomari. Muutoksella halutaan varmistaa siviilivihkijöiden riittävä määrä ja palvelujen joustavuus, kun kysyntä kasvaa.

Siviilivihkimiset ovat lisääntyneet viime vuosina erityisesti Lapissa. Entistä useammat ulkomaiset matkailijat haluavat tulla vihityiksi avioliittoon Lapin lumoissa. Usein vihkiminen tapahtuu virkapaikan ulkopuolella. Tämän vuoksi hallitus esittää, että maistraatti voisi tarpeen niin vaatiessa myöntää oikeuden siviilivihkimiseen muillekin kuin virkamiehille. Vihkimisoikeus voitaisiin myöntää laissa säädetyt pätevyysvaatimukset täyttävälle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme