Mainos
Mainos

Sivistysvaliokunnalta ei tuomiota jääkiekolle

Eduskunnan sivistysvaliokunta haluaa varmistaa, että lasten ja nuorten liikuntaharrastus pysyy urheiluseuroissa kestävällä eettisellä pohjalla.

Valiokunta kuuli tänään Jääkiekkoliiton, SM-Liigan ja Pelaajayhdistyksen edustajia jääkiekkoväkivallasta. Kuulemisen pontimena oli parin viikon takainen Jokerien ja HIFK:n ottelu, joka on johtanut mittavaan jälkipyykkiin.

Valiokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) sanoi kuulemisen jälkeen, ettei valiokunta ole mikään tuomioistuin, eikä puutu yksittäisen lajin sisältöihin.

– Jääkiekkoliiton sisäiset asiat eivät kuulukaan eduskuntaan. Mutta tämä onkin laajempi asia, lasten ja nuorten liikunnasta on kysymys. Ja liikuntaseurojen toiminta on nykyään paljon muutakin kuin pelkkää liikuntaa, siihen liittyy myös suuri kasvatustekijä, Vahasalo selvitti.

Vahasalon mukaan mitään vinkkejä jääkiekkoyhteisölle ei kuitenkaan annettu. Myöskään jääkiekon valtionapuihin ei ole tarkoitus kajota.

Valiokunnan kuultavina olivat Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen, SM-liigan yhteysjohtaja Jarmo Koskinen ja Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela. Sivistysvaliokunta kuulee ensi viikolla vielä erotuomareita ja valmentajia.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme