Mainos
Mainos

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja muuttaisi opettajien palkkausta

Eduskunnan sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Jukka Gustafsson haluaisi siirtää opettajat kokonaistyöaikaan. Tuntimäärään perustuvasta palkkauksesta luopuminen kasvattaisi palkkamenosummaa, mutta lisäys ei Gustafssonin mielestä olisi kohtuuton.

-Koulutyön päivittäinen organisointi, kasvatus ja kerhotyö pitäisi nivoa nykyistä luontevammalla tavalla yhteen. Esteenä on kuitenkin opettajien pidettyihin oppitunteihin perustuva palkkausjärjestelmä, sanoo Gustafsson Aamulehden haastattelussa. Gustafsson toivoo, että sivistysvaliokunta tarttuisi opettajien työaikakysymykseen samalla kun koululakipakettia käsitellään. Itse hän on valmis tekemään asiasta ponnen.

Kuntatyönantaja ja Opettajien ammattijärjestö OAJ ovat keskustelleet kokonaistyöaikajärjestelmästä. Kokeiluaikeet ovat kuitenkin kariutuneet mm. rahaan. Gustafsson arvioi, että kokonaistyöaikaan siirtyminen kasvattaisi palkkamenoja muutamilla kymmenillä miljoonilla markoilla vuosittain.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme