Mainos
Mainos

Sivistysvaliokunta estäisi opettajien lomautukset

Eduskunnan sivistysvaliokunta haluaa estää opettajien lomautukset ja sijaiskiellot. Opetusministeriön pitäisi valiokunnan mielestä selvittää tähän keinot.

Jos lomautuksia ja sijaiskieltoja ei voida estää, valiokunta haluaa selvityksen valvontajärjestelmän luomisesta. Sen avulla varmistettaisiin etukäteen, ettei oppilaan oikeus opetukseen ja turvalliseen oppimisympäristöön vaarannu mahdollisten lomautusten aikana.

Valiokunta sai keskiviikkona valmiiksi lausuntonsa opetusministeriöltä viime syksynä saamastaan selvityksestä opettajien lomautusten vaikutuksista perusopetukseen ja toisen asteen koulutukseen.

Tarvittaessa on valiokunnan mielestä harkittava lainsäädännön tarkistamista. Ensisijaisena keinona olisi saatava koulutuksen järjestäjät eli kunnat nykyistä tarkemmin arvioimaan ja perustelemaan opettajien lomautuksilla saatavia taloudellisia hyötyjä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot