Mainos
Mainos

Sivullinen hyppäsi kylmään veteen ja piti hädässä olevaa pinnalla Kokkolassa – palomestarilta kiitos

Kokkolan keskustassa ohikulkija havaitsi veden varaan joutuneen miehen, hyppäsi kylmään veteen ja piti hädässä olevaa pinnalla, kunnes pelastuslaitos saapui paikalle.

Kaupunginsalmen eli Suntin veden lämpötila oli suurin piirtein 10 astetta sunnuntai-iltana, arvioi pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Joonas Nuolioja.

Rantatietä kulkenut nuorempi mies oli huomannut, että vanhempi mies oli vedessä, noin kymmenen metrin päässä rannasta. Palomestari Nuolioja sanoo, että sivullisen toiminta oli esimerkillistä.

– Veden varaan joutunut vanhempi mies vietiin jatkohoitoon. Aivan varmasti olisi voinut käydä pahemmin ilman nopeaa toimintaa. Auttaja toimi esimerkillisesti.

Pelastuslaitos oli paikalla nopeasti. Palomestarin mukaan kohta, jossa onnettomuus sattui, on vaikeakulkuinen. Pelastuslaitokselta auttamassa oli kaksi pintapelastajaa, kaksi palomiestä oli rannalla ja apuun tarvittiin vielä tikapuut.

– Useammankin henkilön on tuossa kohdassa vaikea pelastaa aikuista ihmistä ylös vedestä, sillä kohdassa on jyrkempi törmä, Nuolioja sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme