Mainos
Mainos

Sivulliset tarjoutuvat vapaaehtoisina maastopalojen sammutustöihin – Lapin pelastuslaitos: Kiitos, pärjäämme vielä

Lapin pelastuslaitos kertoo Twitterissä tulipalon herättäneen kansalaisten auttamishalun. Turun Sanomien mukaan myös Varsinais-Suomessa ihmiset ovat tarjonneet apuaan.

Video: Lapin rajavartioston kuvia maastopalosta perjantailta. 

Lapin pelastuslaitos kertoo, että se on saanut kansalaisilta yhteydenottoja, joissa ihmiset ovat tarjoutuneet vapaaehtoisiksi sammutustöihin Sallan ja Inarin maastopaloihin.

Pelastuslaitos kiittää vapaaehtoisiksi tarjoutuvia avusta, mutta toteaa pärjäävänsä sammutustöissä vielä ilman vapaaehtoisten kansalaisten apua.

Turun Sanomat kertoi aikaisemmin tänään, että myös Varsinais-Suomessa Pyhärannan tulipalo herätti ihmisten auttamishalun.

Lehden haastattelema Pyhärannan vt. kunnanjohtaja Katja Törrönen kertoo, että yhteydenottoja on tullut vähintään kymmenittäin. Kansalaiset ovat tarjoutuneet hänen mukaansa sammutusavuksi sekä esimerkiksi tarjonneet majoitusta evakuoiduille.

Myöhemmin aamupäivällä Lapin pelastuslaitos myös muistutti ihmisiä pysymään pois paloalueelta ja pyysi työrauhaa maastopalojen taltuttamiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme