Mainos
Mainos

SK: Finnairin Vehviläinen teki jättitilin asuntokaupoillaan

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen maksoi kodistaan 1,15 miljoonaa euroa vuonna 2005 ja sai siitä 1,8 miljoonaa vuonna 2011, kun hän myi sen eläkeyhtiö Ilmariselle, uutisoi Suomen Kuvalehti. Hän sai siis sijoitukselleen 56 prosentin bruttotuoton. Keskimääräinen vuotuinen tuottoprosentti - korkoa korolle - oli yhdeksän.

Vehviläinen vahvistaa SK:n tiedon 650 000 euron voitosta oikeaksi.

Vehviläinen osti myi hyväkuntoisen, 273 neliön arvoasunnon Bulevardilta eläkeyhtiö Ilmariselle vuonna 2011. Samalla Vehviläinen sai huoneistoon takaisinosto-oikeuden, mikäli hän on valmis maksamaan enemmän kuin muut tarjoajat asunnon tullessa myyntiin. Asuntokaupoissa tällainen osto-optio on harvinainen. Yleensä sillä on kauppahintaa alentava vaikutus.

Vehviläinen itse ei pidä asunnosta saamaansa tuottoa poikkeuksellisena. Hän kertoi Suomen Kuvalehdelle, että tilastojen mukaan Helsingin keskustan asuntojen hinnat nousivat 2005-2011 noin 40 prosenttia.

– Kun lisäksi otetaan huomioon massiivinen remontti, joka asuntoon oli pakko tehdä, myyntihinta oli kohtuullinen. Markkinoiden yleiskehitys ja arviot osoittavat, että kyseessä oli käypä markkinahinta.

Vuonna 1898 rakennettua Falken-taloa pidetään yhtenä Helsingin hienoimmista patriisitaloista. Vehviläisen asunto kuului aikoinaan legendaariselle sijoittaja-ekonomisti Pentti J. K. Kourille. Taiteesta kiinnostunut Kouri uudisti asuntoa esimerkiksi teettämällä siihen jättimäisen kylpyhuoneen freskoineen.

Suomen Kuvalehden mukaan Vehviläisen 6 800 euron vuokran maksaa Finnair. Luontaisedun verotusarvo on 2 300 euroa, mistä Vehviläinen maksaa veroa noin 1 200 euroa kuukaudessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme