Mainos
Mainos

SK: Hautalan remonttimies valehtelee tai muistaa väärin

Kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautalan (vihr) pimeän oviremontin ja siivoustyön teettämisestä kertoneella remonttimiehellä on ollut ja on nykyäänkin yritys, paljastaa Suomen Kuvalehti.

Hautala ei maksanut oviremontista työnantajamaksuja, koska piti miestä yrittäjänä, joka huolehtii itse eläkemaksuistaan ja muista velvotteistaan. Mies on kertonut julkisuudessa olevansa tavallinen palkansaaja.

Suomen Kuvalehden mukaan remonttimies joko muistaa väärin tai valehtelee.

Lehden selvityksen mukaan 56-vuotiaalla remonttimiehellä ja 53-vuotiaalla siivoojanaisella on ollut ja on yhä yhteistä yritystoimintaa. Yrityksiä on tai on ollut nimillä Azke Ky, TA Sunex Ky, Pesunex Ky ja Pesunex Oy.

Remonttimiehellä oli yritys jo Hautalan oviremontin aikaan vuoden 2009 syyskuussa, jolloin Hautala teetti remonttimiehellä ovenkorjauksen. Remonttimies ei näin ollen ollut palkansaaja, vaan yrittäjä.

Hautala muistelee maksaneensa remonttimiehelle 100 euroa. Hän maksoi käteisellä eikä vaatinut kuittia. Hautala on kertonut ajatelleensa, että remonttimies on yrittäjä, joka huolehtii itse eläkemaksuistaan ja muista velvoitteistaan. Remonttimiehen mukaan Hautala oli tajunnut, että mies on palkansaaja.

Siivoojalle Hautala maksoi 80 euroa yhden kerran siivouksesta. Siivoojan työnantajavelvoitteet Hautala on maksanut jälkikäteen, sillä hän on pitänyt naista palkansaajana, ei yrittäjänä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot