Mainos
Mainos

SK: Kittilän kunnanjohtajanvaalin hävinnyt valitti valinnasta hallinto-oikeuteen

Kittilän kunnanjohtajan viransijaisen valinnasta on valitettu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, kertoo Suomen Kuvalehti.

Lehden mukaan Sanna Ylinampan valinnasta vs. kunnanjohtajaksi on valittanut Harri Mattila, joka haki virkaa ja hävisi kunnanvaltuuston äänestyksessä joulukuussa Ylinampalle. Ylinampa sai 19 ääntä ja Mattila 8.

Suomen Kuvalehden näkemän ansiovertailun mukaan Mattila on selvästi ansioituneempi kuin Ylinampa. Mattila vetoaa valituksessaan juuri tähän sekä siihen, että vs. kunnanjohtajaa oli valitsemassa useita syytteessä olevia luottamushenkilöitä.

Ansiovertailu pidettiin salassa ennen päätöksentekoa. Sen mukaan Ylinampalla on kokemusta kunnan johtamisesta vajaat puolitoista kuukautta, kun Mattilalla tätä kokemusta on 18 vuotta.

Valituksessaan Mattila katsoo myös, että syytteessä olevien luottamushenkilöiden ei olisi pitänyt olla mukana kunnallisessa päätöksenteossa.

Ylinampa on valittu vs. kunnanjohtajaksi tämän vuoden loppuun asti.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme