Mainos
Mainos

SK:n päätoimittaja: Tietovuotojutun taustoja ei kommentoida

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa ei suoraan sano, että kokoomuslaisten ulkoministeri Erkki Tuomiojaa (sd) kritisoivia sähköposteja vuodettiin juuri heille.

– Olemme tehneet jutun tietovuodosta muutamien sellaisten asiakirjojen pohjalta, joita ei ole tarkoitettu julkisuuteen. Siitä voi ehkä päätellä jotain. Ei kuitenkaan kommentoida millään tavalla sitä, millä tavalla olemme saaneet jutun pohjana olevat tiedot. Jutusta ilmenee asian luonne ja kaikki olennainen.

Pernaa pitää paljastusta merkittävänä, vaikka kokoomuksen tyytymättömyys Tuomiojaa kohtaan on ollut tiedossa jo aiemmin.

– On se poliittisesti merkittävä asia. Valottaa sitä, minkälaisten poliittisten ristiriitojen keskellä luodaan Suomen ulkopoliittista linjaa. Poliittisella johdolla on suuri houkutus esittää asiat niin, että ristiriitoja ei olisi. Tällaisten tietojen kautta nähdään, että asia ei ole niin, Ville Pernaa sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme