Mainos
Mainos

SK: Perussuomalaiset keräävät kannattajia kaikista kolmesta suuresta

Perussuomalaiset ovat saaneet mielipidemittauksissa kannattajia tasaisesti kaikkien kolmen suuren puolueen joukoista.

Suomen Kuvalehden julkaiseman tutkimuksen mukaan perussuomalaisten kannattajista liki viidennes on kuitenkin niitä, jotka eivät viime eduskuntavaaleissa äänestäneet.

Tutkimus perustuu Taloustutkimuksen Ylelle tekemien mittausten aineistoon. Maalis-syyskuussa tehdyissä mittauksissa on ollut yhteensä yli 23 000 vastaajaa.

Europarlamentaarikko Timo Soinin johtaman puolueen kannattajista 10 prosenttia ilmoittaa, ettei muista mitä puoluetta äänesti.

Keskustaa kannattaneita on joka kymmenes, kokoomusta kannattaneita yhdeksän prosenttia ja SDP:tä kannattaneita kahdeksan prosenttia. Soinin arvioidaan imuroivan joukkoihinsa nimenomaan suurten puolueiden arvokonservatiiveja.

Omia vanhoja kannattajia perussuomalaisilla on 34 prosenttia, mikä selittyy puolueen kannatuksen kasvulla.

Uskollisin kannattajakunta näyttäisi olevan RKP:llä, jonka kannattajista 83 prosenttia äänesti puoluetta myös 2007. Keskustalla luku on 80 ja vihreillä 66. Muut ovat siltä väliltä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot