Mainos
Mainos

SK: Poliisi aloitti esitutkinnan Kittilän "hissiyhtiöjupakassa"

Poliisi tutkii, rikkoiko Kittilän kunnanhallitus lakia yrittäessään keskeyttää hissihankintaan liittyvän tutkinnan.

Suomen Kuvalehden mukaan esitutkinta ei ole ensimmäinen laatuaan, vaan Kittilän kunnan ja hissiyhtiön ympärillä on kuohunut aiemminkin. Aikaisempi tutkintapyyntö koski kunnan enemmistöomistaman hissiyhtiön Oy Levi Ski Resort Ltd:n hissihankintaan liittyviä sotkuja. 

Hissiyhtiön hallitus teki myös viime joulukuussa tutkintapyynnön toimitusjohtaja Jouni Palosaaren toiminnasta hissikaupoissa.

Kunnanhallituksen toiminnan tekee kummalliseksi se, että Oy Levi Ski Resort Ltd on kunnan tytäryhtiö, jonka valvonnasta kunnanhallitus on vastuussa. Poliisi päätti aloittaa tapauksesta esitutkinnan, mutta kunnanhallitus halusi tutkintapyynnön vedettävän pois.

Kunnanhallituksen pyyntö toteutui ja aiemmin erotettu toimitusjohtaja Palosaari palasi yhtiön johtoon.

– Hissiyhtiön jutun avaaminen on välttämätöntä sen arvioimiseksi, ovatko kunnanhallituksen jäsenet syyllistyneet rangaistavaan virkarikokseen eli harkintavallan tahalliseen väärinkäyttämiseen, rikos- ja prosessioikeudenprofessori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta arvioi Suomen Kuvalehdelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme