Mainos
Mainos

SK: Vapaavuori nostettu sote-kiistan ratkaisijaksi

Elikeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on nostettu kaikessa hiljaisuudessa sote-kiistan ratkaisijaksi, kertoo Suomen Kuvalehti.

MTV:n Uutiset tavoitti illalla Vapaavuoren eduskunnasta, mutta hän ei suostunut ottamaan asiaan kantaa. Vapaavuoren mukaan sote-asia pitää kuitenkin ratkaista.

Myöskään muut kokoomuslähteet eivät halunneet kommentoida SK:n uutista. 

Demarilähteestä kerrotaan MTV:n Uutisille, että kokoomus on nostanut Vapaavuoren sote-neuvottelijaksi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) ohi. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo veti viime keväänä pääministeri Jyrki Kataisen määräämää sote-työryhmää, jonka työn pohjalta kiistaa on yritetty viedä eteenpäin. Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Vapaavuori on saanut vapaammat kädet kuin Orpo riidan ratkaisemiseksi. 

Demarien mukaan peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) jatkaa edelleen heidän pääneuvottelijanaan.

Sote-kiista on repinyt puolueita koko Kataisen hallitustaipaleen ajan ja se on yksi hallituksen keskeisimmistä hankkeista. 

Jos sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta ei päästä sopuun kevään aikana, koko hanke on vaarassa kaatua tämän eduskunnan aikana. 
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme