Mainos
Mainos

SKAL kehottaa jäseniään polttoainelisän käyttöön

Suomen Kuorma-autoliitto SKAL kehottaa jäsenyrityksiään ottamaan heti laskutuksessaan käyttöön erillisen, kustannusten nousua vastaavan polttoainelisän.

Liitto sanoo tällä tavoin toteuttavansa valtiovarainministeri Sauli Niinistön kehotusta siirtää polttoainekulujen nousut kuljetusmaksuihin. SKAL on aiemmin esittänyt kuorma-autoliikenteen polttoaineveroon alennuksia, jotka valtiovarainministeriö on toistuvasti hylännyt.

SKAL:n mukaan dieselöljyn viimeaikainen villi hinnannousu on ajanut ammattimaisen tavaraliikenteen yritykset kestämättömään tilanteeseen. Dieselin hinta on noussut vuoden alusta 12,5 prosentilla. Samanaikaisesti myös palkat ja muut kustannukset ovat nousseet, joten alan yritysten kokonaiskulut ovat tänä vuonna kasvaneet 5-8 prosentilla, SKAL laskee.

Kuljetusmaksujen korotuksia yritykset taas eivät ole saaneet läpi niin paljon, että ne olisivat kattaneet kustannusten nousun. SKAL vaatii edelleen myös kilpailunrajoituslakiin muutoksia, joka sallisi pienten yritysten hintayhteistyön neuvoteltaessa suuryritysten kanssa.

Kuorma-autofirmojen asiakkaista iso osa on suuria metsäyhtiöitä, joiden kanssa neuvotellessa yksittäinen pikkuyritys jää liiton mukaan alakynteen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot