Mainos
Mainos

SKAL: Kuorma-autoilijoilta kilpailutetaan pyörät alta

Kuljetusyritysten etujärjestön SKAL:in mukaan muun muassa kova kilpailu on ajamassa yrittäjiä ahdinkoon.

Kuljetusyritysten etujärjestön SKAL:in johtaja Seppo Sainio on huolissaan kuorma-autoyritysten tulevaisuudesta. Hänen mukaansa kova kilpailu ja vaikeudet siirtää kustannusten raju nousu hintoihin ovat viemässä yrittäjiltä "pyörät alta".

Sainion mukaan Tilastokeskuksen tuoreimmat tiedot osoittavat yritysten keskimääräisen nettotuloksen jääneen viimevuotistakin heikoimmaksi. Nettotulos oli vain 0,3 prosenttia liikevaihdosta.

- Yleensä puhutaan vain polttoaineiden kustannusten noususta, mutta työ-, korjaus- ja huoltokustannusten sekä vakuutusmaksujen ja hallintokulujen kallistuminen ovat kasvattaneet yhtä lailla kokonaiskustannuksia, Sainio toteaa.

Paperin seisokista lisäongelmia

Paperiteollisuuden pitkä seisokki aiheutti lisäongelmia metsäteollisuuden kuljetuksia hoitaville yrityksille. Sainion mukaan seisokki leikkasi niiden liikevaihdosta jopa kolmanneksen, eikä sitä saada kurottua umpeen loppuvuonna.

Sainion mukaan myös asiakkaiden olisi syytä viimein ymmärtää, että hintojen tarkistusten jatkuvalla torjumisella ja kilpailuttamisella on seurauksensa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme