Mainos
Mainos

SKAL: Rekkakuskin mustamaalaus lopetettava

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry vaatii, että rekkakuskin syyllistäminen lopetetaan Joensuun Enossa sattuneen kuolonkolarin jälkeen. SKAL:n mukaan rekan kuljettaja on saanut kärsiä tilanteesta kohtuuttomasti, sillä hänet on syyllistetty seikoista, joilla ei välttämättä ole ratkaisevaa merkitystä. SKAL:n mielestä taka-alalle on jäänyt se, että henkilöauto ajoi rekan eteen kärkikolmion takaa.

- Otsikoita varten viranomaistiedotteita luetaan rivien välistä. Tätä kautta syntyy kuva ylipainoisen ja ylinopeutta ajaneen rekan syyllisyydestä. Kuitenkin poliisi pyrkii parhaillaan selvittämään syyllisyyttä, kertoo SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen Huomenta Suomessa.

- Tähän tutkimukseen on annettava työrauha ja keskityttävä sitten lopputuloksiin.

SKAL:n mukaan rekan kuljettaja tarvitsee nyt kaikkien avun ja tuen. Suomen Kuorma-autoliitto kiinnitti muutama vuosi sitten huomiota siihen, ettei liitolla ollut vertaistukijärjestelmää. SKAL haki tuolloin vapaaehtoisia, jotka koulutettiin SPR:n voimin antamaan vertaistukea.

- Tämän vertaistukijärjestelmän kautta ohjataan sitten tarvittaessa ammattiauttajalle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme