Mainos
Mainos

Skandaalipyörityksessä ollut eduskunta jäi kesälomalle

Skandaalista toiseen kevään aikana ajautunut eduskunta on päättänyt kevätistuntokautensa. Kesälomille jääneet kansanedustajat pahoittelevat, miten politiikan isotkin asiakysymykset ovat hautautuneet kohujen jalkoihin.

Kansanedustajat myös myöntävät, että kevät on laskenut eduskunnan arvovaltaa ja toivovat, että syksyllä tilanne parantuisi.

Eduskunnan kevätkausi alkoi ahdistelusyytöksillä ja varainkäytön ihmettelyllä. Välillä pantiin ulkoministeri taipaleelle tekstiviestijupakan takia, pääministeri kävi oikeutta yksityisyydestään ja viimeiset viikot menivät vaalirahaskandaalin ympärillä.

Monet kansanedustajat yhtyvät Jari Koskisen (kok.) mielipiteeseen kevään uutisoinnista.

- Vähän jäi vaivaamaan, että esimerkiksi valtiovarainvaliokunnassa oli monia mielenkiintoisia ja tärkeitä asioita, mutta ei niistä paljon kirjoiteltu, sanoo Koskinen.

Eri mittausten mukaan kansanedustajien ja eduskunnan arvovalta on laskenut. Kansanedustajat palaavat kesälomiltaan syyskuuna alussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme