Mainos
Mainos

Skinnari: Eduskunta ottanee kantaa lisäydinvoimaan jo kesäkuussa

Kuudennella ydinvoimalalla on tuoreen kyselyn mukaan talousvaliokunnassa vahva kannatus. Päätöstä kuudennesta ydinvoimalasta on kiirehtinyt muun muassa puhemies Paavo Lipponen.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajan Jouko Skinnarin mukaan valiokunta joutunee ottamaan kantaa kuudenteen ydinvoimalaan jo kesäkuussa. Ydinvoimalakannanotto sisältyisi valiokunnan mietintöön osana tulevaisuuden energiavaihtoehtoja.

Tällöin asia tulee esille myös täysistunnossa, jolloin muodostuu tämän eduskunnan kanta uuden ydinvoimalan rakentamiseen, Skinnari sanoi Lahdessa vappuaattona.

Skinnarin mukaan talousvaliokunnassa asiantuntijoiden kuuleminen on vielä kesken eikä yleiskeskustelua ole aloitettu kymmeniä yksityiskohtia koskevasta laajasta asiakokonaisuudesta.

- On korostettava, että varsinainen päätös kuudennesta ydinvoimalasta kuuluu seuraavalle hallitukselle ja eduskunnalle. Nykyisen eduskunnan kannalla on vaikutus muun muassa hallitusneuvotteluihin.

Kuudennella ydinvoimalalla on Aamulehden hiljattain tekemän kyselyn mukaan talousvaliokunnassa vahva kannatus. Voimalaa kannatti kymmenen valiokunnan jäsentä ja vastusti yksi. Neljä jäsentä ei halunnut kertoa kantaansa, ja kahta ei tavoitettu.

Sen sijaan kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen suhtautuu kriittisesti kuudennen ydinvoimalan rakentamiseen, vaikkakaan ei sulje sitä pois. Pekkarinen pelkää, että päätös kuudennesta ydinvoimalasta lopettaisi investoinnit uusiutuviin kotimaisiin energiamuotoihin.

Pekkarisen mukaan ydinvoiman lisärakentamisen hyväksymisen myötä pitää hyväksyä myös se, että uraania tuotetaan Suomessa. Päätöstä kuudennesta ydinvoimalasta on kiirehtinyt muun muassa eduskunnan puhemies Paavo Lipponen .

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme