Mainos
Mainos

Skinnari: Keskustan ja kokoomuksen ohjelmat epämääräisiä

Talousvaliokunnan puheenjohtajan mukaan summittaisen rahanjaon sijaan tarvitaan täsmäparannuksia muun muassa lapsiperheiden ja työttömien vähimmäisetuuksiin.

Keskustan ja kokoomuksen sosiaaliohjelmat ovat epämääräisiä, katsoo eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari. Skinnari sanoo kannanotossaan, että summittaisen rahanjaon sijaan tarvitaan täsmäparannuksia lapsiperheiden, eläkeläisten, työttömien ja vammaisten vähimmäisetuuksiin.

Skinnari toteaa, että etujen jäädyttämiset 1990-luvulla näkyvät edelleen vähimmäisturvan jälkeenjääneisyytenä. Samalla pätkätyöt ja pitkäaikaistyöttömyys merkitsevät, että sadoilla tuhansilla suomalaisilla on heikko eläkekertymä 1990-luvun alun suurtyöttömyyden jälkeen.

- Meidän on säilytettävä syyperusteinen sosiaaliturva, jolloin etuuksien parannukset voidaan ohjata täsmällisesti eniten apua tarvitseville, Skinnari sanoo.

Hän haluaa ohjata etuuksien parannuksia kansaneläkeläisten lisäksi myös pienellä työ- tai yrittäjäeläkkeellä eläville. Lisäksi hän kaipaa korjauksia työmarkkinatukeen ja vammaisten etuuksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot