Mainos
Mainos

Skootteritytön katoaminen: Etsinnät vesistöistä eivät tuottaneet tulosta

Jo viikon kateissa olleen 15-vuotiaan Karoliina Kestin etsinnät vesistöistä eivät ole tuoneet uutta tietoa tytön olinpaikasta. Kestiä on tämän päivän ajan etsitty katoamispaikan läheisistä vesistöistä Tampereella.

Katoamisen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemi kertoo, että vesistöjä on kierretty ruumiskoiran kanssa.

– Sieltä ei ole löytynyt mitään, ja etsinnät on nyt lopetettu. Olosuhteet ovat nyt niin hyvät ja ne ovat niin pieniä lampia, että koira olisi kyllä haistanut, jos vedessä olisi ollut ruumis.

Maastoetsinnät jatkuvat tänään niin pitkään kuin mahdollista.

– Käymme tiettyjä paikkoja läpi. Etsintöjen kesto riippuu siitä, miten kauan koirat jaksavat.

Kesti on nyt kateissa yhdeksättä päivää. Hän lähti varhain aamulla 31. heinäkuuta kotimatkalle nuorten illanvietosta Tampereen Villilästä muutaman kilometrin päässä Lentävänniemessä sijaitsevaan kotiinsa.

Se on toistaiseksi viimeinen havainto tytöstä.

"Humalatila vahva"

Tapauksen tutkinta jatkuu yhä muun muassa kuulusteluin. Kallioniemi uskoo, että poliisi on saanut Kestin ystäviltä nyt oikeat tiedot siitä, mitä katoamisiltana tapahtui.

Villilässä Kestin seurassa lauantai-iltaa viettäneet kolme nuorta miestä eivät aluksi kertoneet poliisille kaikkia tietojaan. Vasta tutkinnan myötä selvisi, että Kesti lähti skootterin rattiin humalassa.

– Meillä on lisäksi syytä epäillä, että humalatila on ollut jopa vahvempi kuin mitä pojat ovat tähän mennessä poliisille kertoneet.

Myös Kestin ystävät ovat lukioikäisiä nuoria. 15-vuotiaan Kestin olisi tarkoitus aloittaa lukio-opinnot nyt syksyllä.

Kännykkä yhä kateissa

Mitään rikokseen viittaavaa jutussa ei ole ilmennyt. Kallioniemi ei paljasta, onko poliisi tutkinut esimerkiksi Kestin tietokoneen.

– Etsintöjen rinnalla on edelleen henkilöitä, joita poliisi pyrkii puhuttamaan. Sitä, mitä aineistoa tai materiaalia me käymme läpi, emme nyt paljasta julkisuuteen.

Villilän alue oli Kestille entuudestaan tuntematonta. Kukaan Likolammentien asukkaista ei ole nähnyt varhain sunnuntaiaamuna skootterilla harhaillutta tai kaatunutta tyttöä. Myöskään Kestin matkapuhelinta ei ole löytynyt.

Kestin matkapuhelimen viimeinen signaali on paikannettu Nokian Tottijärvelle. Nyt on kuitenkin vahvistunut käsitys siitä, että puhelin otti sieltä vain sijaintitiedon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme