Mainos
Mainos

SKP:n toimintaa jatketaan

Suomen kommunistisen puolueen toimintaa on päätetty jatkaa vanhan puolueen ns. vähemmistöläisten voimin. SKP:n ylimääräinen edustajakokous ei tänään hyväksynyt siis SKP:n lakkauttamista. Kommunistisen puolueen toimintaa päätettiin jatkaa ensin Järjestöyhdistys Tähden nimellä ja myöhemmin helsinkiläisen toimimattoman urheiluseuran Pakinkylän Veljien nimen alla.

Monimutkaisen järjestelyn taustalla on se, että uusi SKP haluaa välttää vastuun vanhan SKP:n veloista. Uusi SKP on myöhemmin tarkoitus saada merkityksi puoluerekisteriin. Entisen kommunistisen puolueen johdon edustajat yrittivät tänään parin hengen voimin estää SKP:n uudelleen muodostamisen ja pitää lakkautuspäätöksen voimassa. Vanha SKP lakkautettiin, kun vasemmistoliitto aloitti poliittisen toiminnan 1990.

Puheenjohtaja Yrjö Hakanen sanoi, että "SKP:n uusi tuleminen on osa kommunistisen ja vasemmistolaisen liikkeen kansainvälistä elpymistä, uudelleensuuntautumista ja nousua". Uuden nousun yhtenä esimerkkinä Hakanen mainitsi kommunistien menestyksen Venäjän vaaleissa. Uuden SKP:n ohjelmassa on mm. tavoite kuuden tunnin työpäivästä ansiotasoa alentamatta ja Emun ja EU:n hallitusten välisen konferenssin sopimusten alistaminen kansanäänestykseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme