Mainos
Mainos

Sleyn toisinajattelijat kaavailevat omaa yhdistystä

Naispappeutta vastustavan Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen piirissä on useita henkilöitä, joille naisen toimiminen pappina ei ole ongelma. He pohtivat nyt oman yhdistyksen perustamista.

Naispappeuden hyväksyvät evankeliset valmistautuvat perustamaan oman yhdistyksen. Hankkeen puuhamiehiin kuuluvan pastori Pekka Kivirannan mukaan tavoitteena on kevyt järjestörakenne sekä yhteistyö paikallisseurakuntien ja evankelisten kansanopistojen kanssa.

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys (Sley) pitää edelleen kiinni naispappeutta vastustavasta kannasta. Evankelisen herätysliikkeen piirissä on kuitenkin monia, joille nainen pappina ei ole ongelma.

Tampereella kokoontui tänään noin 70 evankeliseen herätysliikkeeseen kuuluvaa henkilöä, jotka hyväksyvät naispappeuden. He valitsivat työryhmän miettimään, miten järjestäytyminen on mielekkäintä toteuttaa. Kivirannan mukaan työnimenä on Kirkolliset evankeliset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme