Mainos
Mainos

SLL jätti valituksen viranomaisten Talvivaara-päätöksestä

Suomen luonnonsuojeluliitto on tänään jättänyt Vaasan hallinto-oikeuteen valituksen Kainuun Ely-keskuksen päätöksestä olla keskeyttämättä Talvivaaran nikkelikaivoksen toimintaa.

SLL vaati edelleen Talvivaaran toiminnan keskeyttämistä, sillä järjestö arvioi, että yhtiön lupaukset ympäristön pilaantumisen lopettamisesta eivät toteudu riittävän ripeästi.

Järjestön hallituksen puheenjohtaja Risto Sulkava kertoi illalla MTV3:n Uutisille, että:

- Pikkuisen skeptiseksi tässä tuppaa tulemaan, mutta toivotaan, että nyt käsitellään se, ovatko hommat olleet hanskassa. Meidän mielestämme näin eivät ole olleet.

SLL:n mielestä Talvivaaran alueen ympäristöllä ei ole aikaa odottaa paria vuotta pitoisuuksien vähenemistä vesistöissä.

Kainuun Ely-keskus hylkäsi aiemmin luonnonsuojeluliiton vaatimuksen toiminnan keskeyttämisestä. Talvivaara puolestaan on vakuuttanut, että se toimii ympäristön pilaantumisen lopettamiseksi.

SLL vaatii edelleen, että päästöt pitää saada loppumaan tai niiden määrä pitää vähentyä oleellisesti heti. Kainuun Ely-keskus pitää kaivoksen päästöjen vähennyssuunnitelmia riittävinä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme