Mainos
Mainos

SLL kritisoi hallituksen budjettiesitystä

Suomen luonnonsuojeluliitto ratkaisisi itärajan ruuhkat tiemaksuilla, ei rekkaparkeilla.

Suomen luonnonsuojeluliitto katsoo hallituksen budjettiesityksen olevan ristiriitainen ympäristöpolitiikan linjauksissaan. Samalla kun energiaverotusta korotetaan ja joukkoliikennettä tuetaan, hallitus leikkaa luonnonsuojelun ja ympäristötutkimuksen rahoitusta sekä järjestöjen valtionapua.

Liiton mielestä mm. maksullisen rekkaparkin rakentaminen Vaalimaalle on ympäristölle vahingollinen ja ohjausvaikutuksiltaan tehoton. Se ei poista Suomen läpi Venäjälle menevän rekkaliikenteen voimakasta lisääntymistä. Hallituksella ei ole myöskään keinoja pakottaa rekkoja maksulliselle parkkialueelle.

Liiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen sanoo liiton kannanotossa, että rekkaliikenteen kasvua ei rajoiteta parkkialueilla vaan tiemaksuilla, joilla tavaraliikennettä siirretään raiteille. Myös ajoneuvoverotusta tulisi muuttaa ympäristöperusteiseksi.

Luonnonsuojeluliitto vaatii myös 100 miljoonaa euroa Etelä-Suomen metsien Metso-suojeluohjelmaan, jossa tähänastiset tulokset ovat liiton mukaan selvät. Järjestö toivoo eduskunnan palauttavan myös ympäristöministeriön tutkimusrahat, jotka on nyt puolitettu nykyisestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot