Mainos
Mainos

Slovakia-fanit: Suomalaisista Saku Koivu on tunnetuin

- Kaikista suomalaisista pelaajista meillä tunnetuin on Saku Koivu. Hän on taitava pelaaja ja pystyy johtamaan peliä hienosti. Suomalaiset tunnetaan muutenkin liikkuvasta pelistä ja taitavasta luistelusta, slovakialainen Lalinsky Rastilav arvioi.

Hän on tullut iltapäivän otteluun ystävänsä Karsam Lubosin kanssa Dubnica nad Vahomin kaupungista, josta tulee myös Slovakian tähtihyökkääjä Tomas Tatar.

- Tarkoituksena on olla Helsingissä niin kauan kun Slovakian pelejä riittää, kaksikko vakuuttaa eikä usko suosikkiensa taipaleen katkeavan tänään Ranskaa vastaan.

Lalinskyn mielestä Slovakian maailmanmestaruus 2002 oli hiljattain itsenäistyneelle kansakunnalle erittäin tärkeä.

- Elimme pitkään Neuvostoliiton kontrollin alaisina ja moni epäili, olisiko venäläisten voittaminen edes mahdollista. Finaalissa Venäjä kuitenkin kaatui ja matkan varrella myös mahtimaat Ruotsi ja Kanada.

- Siitä mestaruudesta riitti riemua pitkäksi aikaa.

Paljon maailmalla reissannut Lalinsky kertoo yllättyneensä suomalaisten kielitaidosta.

- Täällä kaikki puhuvat sujuvaa englantia. Olen kuullut, että suomalaiset olisivat kylmiä ja etäisiä mutta ei se pidä paikkaansa. Kaikki ovat olleet hyvin ystävällisiä. Hinnat ovat tosin aika korkeita, meillä oluen saa eurolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme