Mainos
Mainos

Sodanaikaisia räjähteitä löytyy yhä melkein päivittäin

Suomesta löytyy yhä II maailmansodan peruina lähes päivittäin räjähteitä. Puolustusvoimien ammattilaiset kutsutaan noin 300 kertaa vuodessa raivaamaan epäilyttäviä esineitä, joita löytyy esimerkiksi vinteiltä ja remonttien yhteydessä.

Yleensä kyseessä ovat yksittäiset sotamuistoina kotiin tuodut pienet ammukset tai kranaatit. Vaikka löytöjä on paljon, vahinkoja sotamuistoista ei viime aikoina ole aiheutunut.

Puolustusvoimat tekee vuosittain myös kymmenkunta suurempaa raivausurakkaa, yleensä luovuttaessaan käytössään olleita alueita siviilikäyttöön. Raivaustöissä voi löytyä satoja patruunoita ja nalleja, mutta harvemmin suurta määrää kranaatteja tai lentopommeja.

Laajemmissa rakennustöissä löytyy joskus räjähtämättä jääneitä lentopommeja. Pommilöytöjä tehdään pääasiassa sodan aikana raskaasti pommitetuilta alueilta esimerkiksi Helsingistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme