Mainos
Mainos

Sodanajan lentopommin raivaustyöt alkaneet

Helsingistä Käpylän urheilupuistosta vuosi sitten löytyneen lentopommin raivausoperaation on arvioitu kestävän noin viikon.

Sodanaikaisen lentopommin raivaustöiden valmistelu Helsingissä Käpylän urheilupuistossa on alkanut. Raivausoperaation on arvioitu kestävän noin viikon ja sen johtovastuu on poliisilla.

Käpylän urheilupuisto eristetään raivauksen ajaksi täysin ja kulku alueelle estetään. Alueen ohittavat valtaväylät, Mäkelänkatu ja Hakaniemenkatu, pidetään ainakin toistaiseksi auki. Viikon aikana urheilupuistoon rakennetaan suojavalleja. Varsinainen pommin raivaus on tarkoitus tapahtua lauantaina 4. kesäkuuta kello 20.

Urheilupuiston tuntumassa asuu 1300 helsinkiläistä, joille on tiedotettu raivausoperaatiosta. Myös heidän evakuoimiseen pommin tuhoamisen ajaksi on varauduttu. Jo nyt urheilupuiston tuntumasta on evakuoitu päiväkoti viikon ajaksi.

Puolustusvoimat antaa pommin raivaustyössä poliisille virka-apua. Pioneerit ratkaisevat kohteen tuhoamistavan eli poltetaanko, hapotetaanko tai rikotaanko se. Vasta viimeisenä keinona on pommin räjäyttäminen. Lentopommissa on tiettävästi yhteensä 818 kiloa räjähdysainetta.

Lentopommi on paikannettu asiakirjalähteiden, haastattelujen ja teknisten tutkimusten perusteella muutamien metrien syvyydestä. Lentopommiksi epäilty esine löytyi jo viime kesänä, kun puolustusvoimat teki Käpylässä mittauksia ensi syksynä alkavan Hakamäentien ja Pasilanväylän rakentamisen takia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme