Mainos
Mainos

Sodanvastaisena toimintapäivänä mielenosoitus myös Helsingissä

Kansainvälisenä sodanvastaisena päivänä lauantaina järjestetään mielenilmauksia eri puolilla maailmaa. Helsingissä valtakunnallinen mielenosoitus Pysäyttäkää sota - Ei iskua Irakiin -mielenosoitus kokoontuu kello 14 Rautatientorille.

Mielenosoitukseen osallistujille on järjestetty kuljetuksia myös muualta Suomesta. Rautatientorilla puhuvat muun muassa europarlamentaarikko Matti Wuori (vihr.) ja irakilaisia pakolaisia edustava Omar Bahaaldir. Monissa Euroopan pääkaupungeissa ja muualla maailmassa järjestettäviin suurmielenosoituksiin odotetaan miljoonia osallistujia. Pelkästään Lontoon mielenosoitukseen odotetaan yli puolta miljoonaa marssijaa. Eurooppalaisten pääkaupunkien lisäksi sotaa vastaan protesteja järjestetään lauantaina muun muassa Egyptissä Kairossa, Israelissa Ramallahissa, Filippiineillä Manilassa, Thaimaassa Bangkokissa ja Yhdysvalloissa New Yorkissa.

Helsinkiin odotetaan jopa 10 000:ta marssijaa


Helsingissä mielenosoitukseen arvioidaan keräävän 2000-10000 osallistujaa. Helsingissä mielenosoituksen järjestää laajapohjainen sodanvastainen Ei iskua Irakiin -verkosto. Ryhmässä on mukana yli 30 järjestöä, rauhanliikkeitä, puolueita, Suomessa asuvien irakilaisten yhdistyksiä ja muun muassa Arabikansojen ystävyysseura.

Mielenosoitukseen on valmistauduttu jakamalla tuhansia lentolehtisiä kaduilla ja keräämällä nimiä sodanvastaiseen adressiin kaduilla ja Internetissä. Ei iskua Irakiin -ryhmän vastikään avautuneet kotisivut löytyvät Internetistä osoitteesta: www.eiiskuairakiin.fi. Luterilainen kirkko kehottaa seurakuntia ja kristittyjä rukoilemaan lauantaina rauhan puolesta ja osallistumaan kansainväliseen sodanvastaiseen toimintapäivään. Rauhanrukoushetkiä järjestetään lauantaina ainakin Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme