Mainos
Mainos

Söderman haluaisi selkeät ohjeet EU:n hallinnosta

Euroopan unionin oikeusasiamies Jacob Söderman peräänkuuluttaa selkeitä ohjeita EU-hallintoon. Erityisesti Söderman kaipaa ohjeita virkamiesten toimintaan eri tilanteissa. Hänen mielestään ohjeet pitäisi saada lain muotoon.

Söderman huomauttaa, että melkein kaikilta EU:n instituutioilta puuttuvat ohjeet hyvästä hallintomenettelystä. Tämä taas johtaa siihen, että oikeusasiamies saa paljon kanteita ja valituksia. Södermanin mielestä selkeät toimintaohjeet toisivat unionin lähemmäksi tavallisia ihmisiä. Hän onkin laatinut konkreettisen esityksen siitä, millaisia ohjeet voisivat olla. Ehdotus on parhaillaan EU-parlamentin käsittelyssä.

Söderman esitteli ehdotustaan eilen myös parlamentin oikeudellisten ja sisämarkkina-asioiden valiokunnassa, missä se sai ristiriitaisen vastaanoton. Joidenkin parlamentaarikkojen mielestäehdotus oli hyvä, mutta toisten mielestä ohjeita on tarpeetonta saattaa lain muotoon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot