Mainos
Mainos

Söderman: Supoa valvotaan tarpeeksi

Euroopan unionin oikeusasiamies Jacob Söderman ei kannata Suojelupoliisin parlamentaarisen valvonnan lisäämistä.

Jacob Söderman

EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman pitää nykyistä Supon valvontakäytäntöä riittävänä. Nykyisin eduskunnan valiokunnat, ministerit tai presidentti voivat tarvittaessa kutsua Suojelupoliisin kuultavakseen.

Söderman puhui asiasta TV1:n Lauantaiseura-ohjelmassa, jossa käsiteltiin tapaus Rusin synnyttämää keskustelua.

Söderman sanoi eduskunnan oikeusasiamiehen kokemuksensa pohjalta luottavansa täysin suomalaisten poliisien työhön ja heidän toimiensa tasapuolisuuteen. Hänen mielestään tutkivia poliiseja ei voi Suomessa manipuloida.

Södermanin mukaan Ruotsin malli, jossa turvallisuuspoliisia seuraa valtiopäivien yksi valiokunta, on havaittu ongelmalliseksi. Södermanin tietojen mukaan Ruotsissa on havaittu, että pysyvä valvontaryhmä samaistuu liikaa kohteeseensa, jolloin valvontatehtävä ei enää toteudu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot