Mainos
Mainos

Södermanista Vuoden ulkosuomalainen

Ulkosuomalaisten etujärjestö Suomi-Seura on valinnut Vuoden ulkosuomalaiseksi 2002 Euroopan oikeusasiamiehen Jacob Södermanin.

Söderman palkittiin ansiokkaasta työstään Euroopan oikeusasiamiehenä. Samalla hänen katsotaan tuoneen Suomelle hyvää mainetta ja tehneen maata tunnetuksi.

Vuoden ulkosuomalainen -tunnustuksen luovutti Södermanille Suomi-Seuran puheenjohtaja Pertti Paasio torstaina Helsingissä.

Vuoden ulkosuomalainen on valittu vuodesta 1993 lähtien. Sääntöjen mukaan tunnustuksen saaja on ulkomailla asuva suomalainen tai suomalaisen siirtolaisen jälkeläinen.

Vuoden ulkosuomalaiseksi valittu on menestynyt erityisen hyvin omalla alallaan, vaalinut suomalaista kulttuuriperintöä ja ehkä myös edistänyt Suomen ja uuden kotimaansa välistä kulttuurivaihtoa, kauppaa tai muuta yhteistyötä.

Aikaisemmin tunnustuksen ovat saaneet muun muassa oopperalaulajat Karita Mattila ja Matti Salminen, jalkapalloilija Jari Litmanen, F1-kuljettaja Mika Häkkinen sekä Linux-järjestelmän luoja Linus Torvalds.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot