Mainos
Mainos

Sofi Oksanen kiipeää tänään konserttilavalle

Kirjailija Sofi Oksanen nousee konserttilavalle tänään Jyväskylässä ja huomenna 26.4. Kuopiossa. Oksanen on valinnut Jyväskylä Sinfonian ja Kuopion kaupunginorkesterin kanssa toteutettavien kahden konsertin ohjelman ja hän keskustelee teosten lomassa kapellimestari Atso Almilan kanssa musiikin suhteesta kirjoittamiseen ja musiikin vaikutuksesta kirjailijan työhön.

Konserttien ohjelmaan on yhdistetty Jyväskylässä vuonna 1977 syntyneen Sofi Oksasen elinaikana sävellettyä klassista musiikkia sekä teatterimusiikkia. Lähes sadan soittajan kokoonpano esittää Kaija Saariahon, Jüri Reinveren ja Lotta Wennäkosken teoksia sekä Maija Kaunismaan musiikkia Oksasen Liian lyhyt hame -teksteihin. Jüri Reinvere on Puhdistus-oopperan virolainen säveltäjä. Tätä konserttia varten hän on säveltänyt Norilsk, narsisseja -nimisen orkesteriteoksen.

Konsertit kuullaan Jyväskylässä 25.4. ja Kuopiossa 26.4. klo 19 alkaen.

Konserttia tukevat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Keski-Suomen liitto

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme